Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Мъжката потентност зависи от състоянието на зъбите – до този извод са стигнали китайски учени от Медицинския колеж на гр. Лючжоу, автономен район Гуанси-Чжуан, по време на анализ с лабораторни мишки, страдащи от периодонтит. Оказало се, че болните гризачи често имат проблеми с ерекцията, съобщи NEWSru Israel.

Сайтът MyHealthNewsDaily припомня, че от периодонтит страдат много хора.

Съществуват и други данни, че мъжете с периодонтит често имат трудности и проблеми в сексуалния живот. В същото време тази теория не се приема еднозначно в професионалните среди. Д-р Андрю Крамър от Медицинския център към университета на Мериленд не вижда основания да се твърди, че мъжката потентност и състоянието на зъбите са свързани.

От своя страна проф. Дейвид Мейлдрам от Калифорнийския университет в Лос Анджелис напомня, че периодонтитът провокира силно възпаление. А то вече, както е известно, оказва влияние върху ерекцията. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

галактика

преди 12 години

*** и *** какви хубави бели зъби имат !... Вярвам, че зъбите са признак за здравето - цианин в болница рядко ще се види/.

13

дядовото

преди 12 години

само за неграмотните-зъболекарите не са завършили медицина,за да ги обиждате на доктори,за това те са DENTIST.

12

Не знам дали

преди 12 години

наистина има такава взаимовръзка между перидонтита и желанието за секс + възможностите да се прави секс. Уверявам ви обаче, че при жените такава взаимовръзка не съществува. От дете имам такъв стоматологичен проблем, но желанието ми за интимна близост и днес е същото,каквото беше и в тийнейджърската ми възраст,а вече съм зряла жена. С това не целя да внасям пошлост в коментарите (знам,че много форумисти не са особено благосклонни,когато жена споделя подобни неща) - пиша това,за да изясня истината

fallback