Снимка: Reuters
fallback

Отглежданите в Германия зърнени кълнове са причината за заразата с опасната бактерия ешерихия коли, която уби 29 души и разболя близо 3000, обяви президентът на германския Център за контрол на заразните болести "Роберт Кох" Райнхард Бургер, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес.

Той заяви пред журналисти, че макар засега да няма положителни резултати от изследванията на кълновете, отглеждани във ферма в Долна Саксония, епидемологичният анализ на модела на разпространение на заразата предоставя достатъчно доказателства, за да може да се направи този извод.

"Кълновете са виновни", каза Бургер.

Той уточни, че заключението е било направено след изследване на пътници в автобус, които се хранили в един и същ ресторант.

Всеки пътник, който си поръчал ястие, съдържащо кълнове, се разболял от кървава диария - първият симптом на зараза с Е.коли.

Oще по темата

Бактерията поразява бъбреците и нервите. Въпреки че е открита във фекални проби от заразените пациенти, тя все още не е намерена в каквато и да било прясна храна.

Бургер отбеляза още, че скоростта на разпространение на заразата намалява.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ves666

преди 12 години

samo mor na dobitaka,kolkoto poveche tolkova po dobre.

33

анонимен

преди 12 години

немеца няма да намери истината..изключено...

32

Аман от учени

преди 12 години

Вижда се в коя държава ГМО са най-разпространени и кой народ не е готов да ги посрещне. Това може да се случи във всяка държава, където не обръщат внимание на опасноста от ГМО растениевъдство. Веднъж появил се мутантен вирус или бактерия, спиране няма. Пък и изследователските лаборатории, много често са безотговорни - случая СПИН. При СПИН-а виновни били Зелените маймуни, при Е-колито - някакво си растение. Оправданивсакакви.

fallback