Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

43-годишният строител Дан Бамонт организира първите курсове за мъже, на които им предстои да станат бащи, съобщи Дейли мейл.

Отличителното на заниманията е, че на тях ще се допускат само представителите на мъжкия пол, без жените им.

Идеята за създаването на курсовете хрумнала на британеца след като на бял свят се появило първото му дете и той разбрал колко неподготвен е бил за това събитие.

Сега той ще бъде единственият квалифициран преподавател, специализиран за предродова подготовка при мъжете.
По време на занятията бъдещите татковци ще могат открито да споделят страховете си.

В обучението ще бъдат използвани илюстрации, обяснени с мъжко чувство за хумор, за да може бащите да обсъдят каква точно роля играят те по време на бременността, процеса на раждане и общуването с новороденото.

Целта е да не се чувстват мъжете излишни във всички тези процеси.

Курсовете вече се ползват с голяма популярност, която според организатора се дължи на това,  че за първи път се обръща внимание на чувствата и страховете на бъдещите татковци.

„До раждането на първото ми дете четох книги, посетих няколко курса за бъдещи майки заедно с жена ми и тогава си мислех, че съм подготвен. Раждането, обаче се о каза трудно и в крайна сметка аз останах с чувство за вина. Мислех си, че не съумях да подкрепя пълноценно жена си,  тъй като не знаех как да й помогна. Тогава си дадох сметка за неадекватността на бъдещите татковци и реших да организирам курсовете“, споделя Дан Бамонт.

Той добавя още, колко е важно мъжът да установи връзка с бебето, когато то е още в утробата, като разговаря с него и пази резултатите от ехографските изследвания.

Ако бъде осъществена тази връзка на таткото ще му бъде много по-лесно да се приспособи към появата на новия член на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Ру

преди 13 години

Толкова ли сте *** , че не разбирате . Това са курсове за бащите , които се чувстват излишни , защото незнаят какво да правят , особено докато детето е бебе . Тоест да им повдигнат самочувствието , че и от тях има нужда .

18

Там където ...

преди 13 години

.....Бащите и мъжете нямат права над децата си и над семейството си е така.Естествено няма да ги интересува как се гледат деца.Всичко идва от интереса който проповядва семейния кодекс.При такива права и такива отговорности -- такъв интерес към отглеждане и възпитаване на деца.Ами няма да си гледат децата естествено.След като нямат права а само задължения ще бъде така.Питайте при мюсюлманите какви права и задължения има мъжът или бащата и сравнете.Защото мъжете там нямат нужда от поуките на някого. А ако някой се опита да им натрапи начина си на възпитание на децата им си го получават моментално и на часа.Бащите знаят най-добре как трябва да си отглеждат децата.Няма нужда никой да ги учи.Ако някога момчетата са отглеждани само от майките си и без баща само тогава порасналият мъж може да има нужда някой да му покаже как се отглежда и възпитава дете.Обикновено това не се налага.

17

Татенцето

преди 13 години

Начи 1. Тряя да имаш кинти 2. Контейнера за *** (жена ти) тряя та уважава, бой иначе3. Яко шамари ако не искаш син-*** и дъщеря-курваЕй ви безплатен КУРс по бащинство

fallback