Маслото от арктически крил, съдържа най-ефективната форма на омега-3. Изследователи получават начин на извеждане на маслото от източника, като запазват структурата на ценните полиненаситени мастни киселини. По този начин организмът ги получава в естествен и лесно усвоим за него вид, което многократно повишава ефективността им.

Омега-3 мастните киселини са сигурен помощник за регулиране на холестерола в кръвта. Те участват в образуването на „добрия“ HDL холестерол, който има ролята да извежда „лошия“ LDL от кръвоносните съдове, натрупан от тежките мазнини, които поемаме с храната.

С прочистващия кръвоносната система ефект, Омега-3 помага и за нормализирането на високото артериално налягане и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Киселините са важен градивен материал за образуването и поддържането здравината на клетъчната мембрана, което ги прави жизненонеобходими. Нови научни изследвания показваха, че Омега-3 играят важна роля за формирането на сиво вещество в мозъка, особено в зоните, отговарящи за емоциите. Доказано е, че хората консумиращи рибния продукт се радват, както и на добра памет и концетрация, така и на добър тонус и настроение, което ги превръща в подходящо средство в състояния на хронична умора.

Съдържащата се в състава на Омега-3 с рибен произход докозакесаенова киселина при усвояване от организма се превръща в ново химично съединение резолвин D2. То има ролята да възпрепятства възпалителните процеси, което прави тези полиненаситени мастни киселини особено полезни за хора с проблеми със ставите и други хронични възпалителни заболявания. 

Комбинацията на Омега-3 с други полезни за организма вещества може многократно да засили ефекта им, от което могат да се извлекат нови силно търсени ползи.

Вижте повече
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase