Хората, които спазват диети, трябва да са особено внимателни, когато часовникът показва 15,23 часа. Това според
експертите е часът на изкушението, когато е най-вероятно човек да посегне към лакомства и да провали хранителния си режим, пише "Дейли експрес".

Досега се смяташе, че леките закуски и среднощните набези в кухнята са най-опасни за желаещите да се преборят с излишните килограми.

Сега обаче експертите са установили, че средата на следобеда е най-застрашаващото диетата време.

Изследователи на диетата Аткинс са задали въпроси на 1250  души, придържали се към хранителния режим, за да разберат защо са се провалили. Специалистите са установили, че стресът и скуката най-често карат хората да посягат към забранените изкушения. Липсата на достатъчно енергия също може да се окаже решаваща за провала на всяка диета.

Данните от проучването са показали, че 56% от анкетираните посочват стреса като основна причина да нарушат
хранителния си режим, докато мотивът на 26% е скуката.

Осем процента от изследваните лица споделят, че носените от колегите им сладки изкушения в офиса са ги накарали да се откажат от добрите си намерения да отслабнат.

Изследователите са потърсили отговор на въпроса по кое време спазващите диета най-често са се проваляли в опитите си да устоят на хранителни изкушения. Оказало се, че това се случва обикновено между 15 и 15,30 часа, като точното средно "време на провал" е 15,23 часът, обяснява експертът по диетата Аткинс Линда О'Бърн от  изследователския екип.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase