Снимка: Reuters
fallback

Благодарение на антиоксидантните си свойства ябълките увеличават средната продължителност на живота с 10%, докладват учени.

Смята се, че вредните вещества, генерирани в организма, наречени свободни радикали, които причиняват нежелани промени в него, участват в процеса на стареене и някои заболявания, а антиоксидантите противодействат на тези процеси.

Отличен източник на антиоксиданти, например, са ярко оцветените плодове и зеленчуци като домати, броколи, боровинки, ябълки и други.

Екипът на учения Жен Ю Чен открива, че ябълковите полифеноли не само удължават средната продължителност на живота, но и помагат за запазване способността за движение. В допълнение ябълковите полифеноли влияят на нивата на различни биохимични вещества – маркери за стареене.

Резултатите от сегашното изследване подкрепят изводите, направени от други проучвания, включително и тези, според които, ако жените консумират често ябълки, намаляват риска от сърдечносъдови заболявания с 13-22%.

 

Още новини за здравословно хране

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 13 години

Ябълките са сред плодовете с най-високо съдържание на пестициди..правете си вие САМИ сметката колко ще ви удължи живота това!

6

оле

преди 13 години

до боледувалНапротив ! Точно тук му е мястото да се сподели нещо,което е полезно,а не само"чесане на езиците".

5

боледувал

преди 13 години

Искам да споделя тук нещо друго.Често се рекламира клинично лечение на фисули,кръвозасядания.А има много *** начин,достъпен до всеки, от народната медицина.Завира един литър вода,слагаш супена лъжица,две изсушена смрадлика /тетра/ и оставаш малко да поври.Изсипваш запарката примерно в леген и приклякаш,колкото можеш да издържиш на горещите изпарения десетина минути.Една две процедури и решаваш неприятния си проблем.Извинявайте,ако считате,че тук не е мястото на казаното от мен.

fallback