Снимка: Булфото
fallback

Британците са сред най-големите пияници на света, предупреждава в. "Дейли телеграф", като цитира нови данни на Световната здравна организация.

Средно британците изпиват над 13 литра чист алкохол на година, което е най-високото средно количество в ЕС, сочат данните.

Жителите на Великобритания предпочитат в 43 процента от случаите да препиват с бира. След това идва ред на виното (30%) и на останалите алкохолни напитки (21%).

Данните на СЗО показват, че смъртните случаи от чернодробна цироза са се повишили през последните години в страната и че един на всеки 15 мъже във Великобритания е алкохолик.

Все пак жителите на Острова могат да се утешат с факта, че според СЗО молдовците консумират средно 18,2 литра алкохол годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

ина,т

преди 13 години

72 що не се *** сам

73

Анонимен

преди 13 години

Статистиката дава средни стойности.Тоест ако 9 човека въобще не близват алкхол, а един изпива 130 литра, то всичките 10 човека пиият средно по 13 литра.

72

Винаря

преди 13 години

Пия леко и приятно. От 0,5 до 1 л мое мерло /14 об.% алк./ Това прави средно 0,1 л чист алкохол. За 300 дни в годината е 30 л . Нито се чувствам рекордьор ,нито мога да се меря с разни състезатели,които са писали по-долу. Статистиките вършат работа само за страни,в които няма лозя - Англия,Скандинавия,по-голямата част от Русия. Тук всичко е загадъчно и отлежава.

fallback