Близки и роднини запалиха свещ в памет на починалата Гери пред ИСУЛ Снимка: Булфото
fallback

Лекарските права на д-р Михаил Маджунов бяха отнети за 12 месеца, съобщиха от здравното министерство. Причината е допускането на груби грешки при лечението на 4-годишната Гергана Илиева, което доведе и до смъртта й.

Детето издъхна след вадене на сливици в ИСУЛ.

Наказателното постановление е издадено от директора на Регионалната здравна инспекция в София-град след извършването на проверка по заповед на министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов.
Наличието на лекарска грешка показа и проверката на Изпълнителна агенция Медицински одит.

Oще по темата

Според доклада на агенцията основната причина за фаталния изход от лечението на Гергана Илиева е подценяването на състоянието на детето от д-р Маджунов при повторния преглед на 15 декември 2010 г.

За констатираните нарушения агенцията ще състави актове за административно нарушение по Закона за здравето и Закона за лечебните заведения. Те са в размер съответно от 300 до 3000 лв. и от 1000 до 20 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

?

преди 13 години

САМО ГОДИНА???ТОЯ ТРЯБВА ДА ГО ГРЪМНАТ, ВМЕСТО ДА МУ ДАВАТ ГОДИНА ДА СИ ГЛЕДА КЛАТИ ....... И СИГ.ЩЕ МУ И ПЛАЩАТ СЯКАШ РАБОТИ

150

88

преди 13 години

Предишния пост е цитгат от този блог- ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И НИЕ 1Автор: fartuni2011Много точно и ясно описание на ситуацията

149

Анонимен

преди 13 години

kleotemida - Точно обратното, Системата подбужда всичко това и дори СЪЗДАВА изкуствено напрежение,15.01 20:26goran написа:Системата побърза да накаже доктор Михаил Маджунов с едногодишна ваканция.Системата не иска проблеми и протести.Системата не иска въпроси, дискусия и гласност.Системата иска да потули нещата.Системата иска да забравим, да се примирим, да не правим нищо.ЗАЩОТО СИСТЕМАТА ИСКА ДА СА ВИНОВНИ ЛЕКАРИТЕ - ЦЕЛЕВО И ЦЕЛОКУПНО!1.Системата има сметка ДА СЕ ТЪРСИ СМЕТКА НА ЕДНО СЪСЛОВИЕ, А НЕ НА СИСТЕМАТА, че е създала подобни възможности в това съсловие.2.Системата прехвърля въпросите от "потребителите" на съсловието към съсловието - целево и целокупно, които по същество са въпроси към самата система и на които тя самата трябва да отговаря, поради това, че тя е тази, която ФОРМУЛИРА И би трябвало да РЕГУЛИРА здравеопазването.3.Отвлича вниманието от истинските проблеми в СИСТЕМАТА - лобизма, корупцията, контрабандата, несправянето със задачите и проблемите на властта в полза на крайните потребителите на властта - народа/населението, а не в полза на тези, които упражняват властта.4.Системата има сметка от "грешни" и "грешащи" лекари. Колкото повече "грешни" лекари и колкото повече грешащи, толкова по-несъстоятелни стават въпросите за решаване на проблемите с финанисрането в самото здравеопазване. В същото време Системата има сметка от "самофинансирането" на лекарите, т.е. от "даренията" на потребителите на здравни услуги. На системата й е по-лесно да не дава пари за здравеопазване, а да кара хората да плащат два пъти за здраве - един път с осигуровки, втори - когато се лекуват. САМАТА СИСТЕМА БЛАГОСЛОВИ ТОЗИ НАЧИН НА ПОРЕБЛЕНИЕ НА ЗДРАВЕ!5.И не само, че го благослови - ТЯ ВЕЧЕ ГО РЕГЛАМЕНТИРА, като определи минимума на даренията...!6.СИСТЕМАТА ИМА ПОЛЗА ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТЕРИЯ СРЕЩУ ЛЕКАРИТЕ, КОИТО СЪЩАТА ТАЗИ СИСТЕМА НАПРАВИ ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ ИЛИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА - ЗА ПРОДАЖБА И ПОКУПКА НА ЗДРАВЕ! ЗАЩОТО САМАТА СИСТЕМА ИЗВЕДЕ ЗДРАВЕТО ОТ СИЦИАЛНИТЕ МОРАЛНО-НРАВЕСТВЕНИ КАТЕГОРИИ И ГО ПРЕХВЪРЛИ В ИКОНОМИЧЕСКИТЕ КАТЕГОРИИ...!!!

fallback