Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Израелски учени стигнаха до извода, че женските сълзи, както всички други физиологични течности, отделяни от организма, не само имат сложен химичен състав, но и излъчват определен сигнал към мъжете.

За разлика от потта, която е способна да възбуди представителите на противоположния пол, сълзите разтапят сексуалното желание у мъжете, пише Science.

В хода на експеримента на няколко доброволци било предложено да помиришат два съда. В единия имало сълзи на жени, които плачели, докато гледали мелодрама, а в другия – физиологичен разтвор от вода и сол.

В същото време на мъжете-участници в експеримента показвали снимки на жени.

Учените установили, че при тези, които помирисвали сълзите, се понижавало нивото на тестостерон и красивите момичета от снимките не ги възбуждали.

Докато мъжете, които миришели физиологичния разтвор, реагирали сексуално адекватно на красивите дами от фотосите.

Според специалистите това означава, че сълзите са защитно средство за жените.

По този начин те се защитават в момент, когато са психично уязвими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

смях

преди 13 години

Ха ха ха !- За първи път му беше мамо той си беше в найлончето..

35

***

преди 13 години

Дъщеря споделя с майка си --Мамо снощи с моя приятел се простихме с девственоста си, и двамата за първи път правихме секс.- От къде си сигурна дъще, при теб се вижда ясно но при него....?- Как да не съм сигурна мамо, че той си беше с найлончето !

34

***

преди 13 години

Израелските жени най добре знаят, че от сълзи не излизат пари.Лицемерието и ХИТРОСТА са ръководни в техните взаимоотношения,Обиколих половината свят до днес, но по хитри и нагли жени от еврейките не видях. Напаст Божия !

fallback