Канадски учени установиха, че вредата от „бързата храна” не е само в нея , но и в опаковката, съобщи АМИ ТАСС.
В опаковката се съдържат вещества, които проникват в организма и тровят кръвта.
Специалистите от университета в Торонто изяснили, че в производството на хартиената опаковка на продуктите за бързо хранене се използват химически вещества, съдържащи карбонови киселини или PFCAs.
Изводите били направени с помощта на опитни мишки, които в продължение на три седмици били подлагани на въздействието на PFCA чрез храната или водата, които приемали.
Учените контролирали показателите и метаболизма на животните и установили вредното влияние.
Правителствата на Канада, САЩ и някои европейски държави вече са проявили загриженост относно съдържанието на PFCA в опаковките на продуктите
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
15
ЕСКИМОто
преди 13 годиниИскам да сам ескимос в Канадааааааааа:(((
14
Иванчо
преди 13 годиниДо 12 и 13:Просто ми харесваш,но нямам време,много съм уморен,ЛЕКА НОЩ,ще се срещнем в някои друг форум,желая на теб и близките само здраве,другото ще си дойде на мястото...
13
.|.
преди 13 годиниТова не го правя защото съм скръндза,а защото е много вкусно.