Снимка: БГНЕС
fallback

Канадски учени установиха, че вредата от „бързата храна” не е само в нея , но и в опаковката, съобщи  АМИ ТАСС.

В опаковката се съдържат вещества, които проникват в организма и тровят кръвта.

Специалистите от университета в Торонто изяснили, че в производството на хартиената опаковка на продуктите за бързо хранене се използват химически вещества, съдържащи карбонови киселини или PFCAs.

Изводите били направени с помощта на опитни мишки, които в продължение на три седмици били подлагани на въздействието на PFCA чрез храната или водата, които приемали.

Учените контролирали показателите и метаболизма на животните и установили вредното влияние.

Правителствата на Канада, САЩ и някои европейски държави вече са проявили загриженост относно съдържанието на PFCA в опаковките на продуктите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ЕСКИМОто

преди 13 години

Искам да сам ескимос в Канадааааааааа:(((

14

Иванчо

преди 13 години

До 12 и 13:Просто ми харесваш,но нямам време,много съм уморен,ЛЕКА НОЩ,ще се срещнем в някои друг форум,желая на теб и близките само здраве,другото ще си дойде на мястото...

13

.|.

преди 13 години

Това не го правя защото съм скръндза,а защото е много вкусно.

fallback