Снимка: similac.com
fallback

Американската фармацевтична лаборатория Abbott съобщи, че изтегля от пазара около пет милиона кутии с хуманизирано бебешко мляко на прах Similac заради риска от наличие на насекоми или ларви в него.

Изтеглят се металните кутии и пакетите, продавани в САЩ, Пуерто Рико и някои карибски страни, се уточнява в комюникето.

Американската служба за контрол на лекарствата и храните посочи, че макар и консумирането на такова мляко да не носи непосредствен риск за здравето, е възможно да доведе до храносмилателен дискомфорт у бебето, съобщава АФП.

Компанията подчертава, че с тази мярка доказва, че държи безусловно на качеството на своите продукти и се извинява "за тази ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 13 години

Е какво толкова? Имало малко мръвка към млекцето. Както по-долу No. 6 е писал - наши предприемачи ще го вземат за никакви пари от бунището и ще го пуснат на нашия пазар.

6

Примоция

преди 13 години

Сега Бг "предприемачи" ще го изкупят на цена 100$ / тон и ще му сложат новия етикет: "Здраве за детето Ви от САЩ!". Очаквайте скоро по големите вериги!

5

Анонимен

преди 13 години

Затова - само кърма за децата. Адаптирано мляко - само в краен случай. Дори да е съвсем чисто, пак не може да се сравни с естественото.

fallback