Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Учени от Калифорнийския университет съставиха списък с продукти, чието потребление най-ефикасно помага да се забавят процесите на стареене. Списъкът се оглавява от рибеното масло, който учените наричат „еликсир на младостта“, съобщава РИА Новости.

Най-полезни в рибеното масло са Омега-3 мастните киселини. Те помагат да се удължи животът на клетките и съответно да се забави процесът на стареене в целия организъм. Освен това рибеното масло предпазва от развитието на артроза – заболяване, което деформира ставите.

В менюто на дълголетниците влизат рибите с голямо съдържание на Омега-3. Сред тях са сьомга, сардина, скумрия и пъстърва. Омега-3 съдържат и орехите, тиквените семки. Медиците препоръчват и всекидневно да се приемат капсули рибено масло.

Докато рибеното масло е най-доброто средство за борба с възрастта, то в борбата с раковите клетки помага сокът от нар, който е наричан „природна виагра“. Той също е добър за понижаване на кръвното налягане.

Сред другите жизненоважни храни учените поставят месото, което е източник на белтъчини, а също прясното мляко и яйцата. Най-добрите зеленчуци пък са зелето (включително броколите и брюкселското зеле), лукът и чесънът.

Колкото до плодовете, тук палмата на първенството принадлежи на ябълката, чиято целителна сила е проверена в дългата история на човечеството.

От напитките като истински еликсир за здравето учените определят зеления чай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

esan

преди 14 години

tova e dobre,naistena ni goneha kato malki.zatova sme po zdravi.

38

Цанко

преди 14 години

Искам да съм гризли в Аляска! Седя си на бързея, чиста водичка ми плакне... И хоп! Сьомга! Пълна с червен хайвер! Омега-3 мастни киселини! Още баба ми Меца ми е казвала колко са полезни! WOW!Онова отсреща е Горският! Колко му е голема пушката! Язък за здравословната храна! Сценарий 2: Китай. Седа и пия чай (зелен, де). На вратата чукат. Отварям. Бият ме".Хора, и на китайците, и на японците гробищата им са пълни! Дръжте нервата - това е истината!Не четете вестници,не гледайте "Новините"!

37

Анонимен

преди 14 години

Абсолютно основателно питане!

fallback