Снимка: БГНЕС
fallback

Общо 66 са потвърдените случаи на свински грип у нас, обяви директорът на отдел "Надзор на заразните болести" в Министерство на здравеопазването д-р Ангел Кунчев.

“Има вътрешно предаване на вируса в България, но страната ни е в най-първата фаза на разпространение и сме с най-малко регистрирани заболели в Европа”, добави той пред “Дарик”.

Д-р Кунчев обяви, че няма необходимата информация за появилите се твърдени, че русначета са се заразили с щама А(H1N1) по време на почивка на българското Черноморие.

Oще по темата

“Необходимо е в такава ситуация ние да получим сигурни, официални данни от колегите, които са установили заболяването, за да може ако ни кажат точно къде са били, в кой период са почивали, да направим необходимото проучване и да видим дали и ние имаме случаи на заболели в този район”, подчерта експертът.

Той отбеляза, че през втората половина на август и в началото на септември се наблюдават ентеровирусни инфекции, който са нормални за сезона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

españa

преди 14 години

DA ZAPOCHNEM TAKA ,NOMER 2 E DOLEN MARICON,A ZA GRIPA HORA KAKVO DA VI KAJA PROSTO SHTE NI IZMORAT TEZI OT ,,AMERIKA,,AKO PROCHETETE MALKO POVECHE SHTE VIDITE KAK SE IZMISLYA BOLESTA,,SEGA GRIPA,, I SE PUSKA VAV NASELENIETO,POSLE ZAPOCHVAT DA TARSYAT VAKSINA ITN.,,PREZ 74 GOD VAV AMERIKA RUSKI SPIONIN E ZANESAL BOLEST PO KOJATA I BOLESTA SE E RAZPROSTRANYAVALA ZA 24H I SA IZMIRALI KATO PILETA I KAK MISLITE E STAVALO,,SRESHNAL E BEZDOMNIK I MU DAL PARI I TNT AI CHAO SLEPCI S VAS SLEPCI

11

JD

преди 14 години

Защо ли подозирам, че нама читави лаборатории по определяне на тип вируси?

10

IND

преди 14 години

Да, и аз съм сигурен, че случаите са десетки или стотици пъти повече а може дори и аз да съм боледувал без да знам. Но това е напълно нормално за обикновен грип колкото и да ми разправят, че не бил обикновен. Грипове всякакви, но явно точно с този фармацефтичните компании и техните лобита се опитват да си увеличат продажбите по време на криза. Спокойно народе няма нищо страшно.

fallback