Испанското издание El Pais публикува изследване, което сочи, че европейските младежи все по-често употребяват наркотици с еротична цел.

Кокаин - за по-интензивен и дълготраен секс, екстази - за продължаване на половия акт, марихуана - за повече чувственост, алкохолът - за всички случаи в живота, но най-вече за да се отпуснат и да намерят по-лесно партньор.

Според резултатите от изследването, проведено от асоциация Irefrea, 28,6% от младежите употребяват алкохол, за да си намереят по-лесно партньор, а 26,2% от тях взимат кокаин, за да увеличат продължителността на половия акт.

Младите хора считат за напълно нормално да използват наркотици, за да подобрят секса, и много малко от тях се замислят защо го правят и какви са рисковете.

В хода на проучването били изследвани три аспекта: влиянието на наркотиците върху началото на половите отношения, използването им за постигане на определени сексуални ефекти и последиците от употребата им за общестевното здраве, в частност - небезопасния секс.

По този начин била установена връзката между системната употреба на наркотици и ранното започване на водене на полов живот.

Съществува и зависимост между определени видове наркотици и безразборния секс.

Привържениците на кокаина имат пет пъти повече шанс да правят секс с петима или повече партньори в рамките на една година. Това е валидно и за любителите на алкохола.

Правенето на секс в състояние на наркотично опиянение е обичайна практика за ползващите кокаин и екстази.

Изводите от изследването са очевидни: при профилактиката на наркоманията трябва да се отчита и сексуалният фактор и да се промени отношението към наркотиците.

Точно както преди години пушенето се считаше за сексуално, но това разбиране се промени, когато се доказа, че пушачът не е толкова сексуален заради неприятната миризма, сега трябва да се докаже, че употребата на наркотици има много повече негативни последици за сексуалния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase