В страните, където абортът е забранен или има ограничения, жените все по-често разчитат на услугите на интернет, за да се отърват от нежеланата бременност.

За тази цел ирландки и жени от около 70 страни, активно използват сайт под името Women on Web, където се продава лекарство, което предизвиква спонтанен аборт.

British Journal of Obstetrics and Gynecology (Британското списание за акушерството и гинекологията) алармира, че лекарството от сайта може да е много опасно.

11% от жените, наложило им се да използват медикамента (общо 400), след това потърсили лекарска помощ, защото при предизвикания спонтанен аборт, не се изчистил целият им организъм.

Противниците на абортите заявяват, че появата на подобни сайтове са много сериозен повод за безпокойство.

Според изследвания 8 % от клиентките на сайта не са използвали купеното лекарство.

Интернет сайтът Women on Web продава медикаменти само в страните, където жените не могат свободно да правят аборт и ги продават на пациентки, които потвърждават, че са забременели не по-късно от девет седмици.

“Администрацията на сайта през цялото време ме подкрепяше по интернета.Доставиха ми лекарството добре опаковано, съпровождано от всички необходими документи и подписано от лекари", разказва американка, решила да ползва услугите на сайта по време на пребиваването си в Тайланд.

По думите й, процедурата минала безболезнено и без последствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase