Снимка: Булфото
fallback

Американските държавни програми за контрол върху тютюнопушенето са ефективни при намаляването на броя на пушачите и щатите, които изразходват повече средства постигат най-добри резултати, сочат федерални здравни работници, предаде Ройтерс.

Оказването от пушенето сред възрастните в отделните щати директно зависи от увеличаване на вложенията на глава от населението в контрола над цигарите и програмите за спиране на тютюнопушенето, сочи изследване, публикувано от American Journal of Public Health.

Учени от Центъра за контрол на болестите и превенция и независим изследователски институт са анализирали данни за тютюнопушенето и контрола над цигарите във всичките 50 щата на страната от 1995 до 2003 г.

От организацията Кампания за деца без тютюнев дим заявиха, че САЩ ще похарчат 717 милиона долара за финансовата 2008 г. за контрол над цигарите и програми за отказ от вредния навик.

Тези програми включват реклами за опасността от цигарите, училищни и обществени мероприятия, както и безплатни телефонни линии, които да помагат на хората да се откажат.

Изследването показва, че колкото повече средства се изразходват по-различни програми, толкова по-голям е броят на отказалите се от вредния навик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

musicman

преди 16 години

...............кога ли някой от пушачите по света,ще му светне "лампичката" и ще подаде съдебен иск..........за няколко стотин милиона долара (я срещу САЩ,я срещу ЕС),за това че бива дискредитиран и дискреминиран,относно собственото си право на избор (дали да пуши,или не)!!!!!!и когато ги осъди и му наброят паричките,като океанска вълна ще завалят все повече и повече такива искове.......пък тогава да ги видя тия с кампанийте и техните "хуманитарни" правителства!!!ЗНАМ че е вредно тютюнопушенето,но все пак си е лично мой избор това да го правя - и никой друг,освен мен,не може да вземе решение как да живея!!!!!!!!!!

2

Сиготури Накура

преди 16 години

Ама наистина ли? Значи изследването показва, че като се вложат повече средства се постигат по-добри резултати. Колко невероятно! Изумнитено! И през ум не би ми минало такова нещо! Изследоватлите, направили това епохално откритие, трябва да получат нобелова награда!

1

007

преди 16 години

Това че цигарите са вредни е разработка на производителите на лепенки за отказване от цигарите. Пушете хора грехота е да се мре здрав... :)

fallback