Снимка: Istock

Продукти:

  • 4 бр филета от риба ципура
  • 300 г микс чери домати
  • сокът на ½ лимон
  • 2 скилидки чесън, обелени
  • няколко стръка магданоз, на ситно нарязан
  • сол на вкус
  • зехтин екстра върджин на вкус

Приготвяне:

  • В голям и дълбок тиган загрейте зехтина.
  • Добавете към него и скилидките чесън и лимоновия сок.
  • Гответе около 4-5 минути, като чесъна не бива да загаря.
  • След това добавете рибните филета с кожата надолу.
  • Гответе по 2 минути за двете страни.
  • Отделете рибата в чиния и я покрийте.
  • В същата мазнина добавете нарязаните наполовина чери домати и нарязания магданоз.
  • Гответе около 10 минути или докато поомекнат доматите.
  • Върнете рибата в тигана и гответе още 2 минути.
  • Сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase