Образователният модул в богатата паралелна програма на деветото издание на кино-литературния фестивал съдържа два семинара.

Първият е посветен на семиотичните аспекти на трансформацията на литературните текстове в киносценарии, а вторият предлага синтезирано знание във връзка с арт мениджмънта, маркетинга и актуалните тенденции в киноразпространението. Ще научим повече за филмовата дистрибуция у нас, успешните програмации, видовете аудитории и за това какво е необходимо, за да превърнем любовта към седмото изкуство в своя професия.

Лектор е Христо Кафтанджиев, доктор на филологическите науки, професор във Факултета по журналистика на Софийския университет и ръководител на Катедрата по масови комуникации и пиар, автор на много научни статии по реклама и семиотика.

Семинарът ще бъде на 22 октомври в Каза Либри (Casa Libri), ул. „Цар Асен“ 64, София.

Вторият семинар е на 28 октомври на същото място, като темата е "Метаморфози в киноиндустрията, тенденции в артмениджмънта и киноразпространението, фестивални стратегии".

Лектор е Христо Христозов. Той работи като културен и бизнес консултант в областта на лидерството, както и в сферата на киното и културния мениджмънт. През 2011 г. се присъединява към екипа на София Филм Фест. От началото на 2017 г. (с двегодишно прекъсване) е програмен директор на Дома на киното и работи по осъвременяване на програмата и атмосферата в киното, без да жертва автентичния му дух. Управлява малка компания за разпространение на арт филми, освен това е програмен мениджър на фестивали, сред които e форумът за документално кино за изкуство Master of Art.

Цената за достъп до един семинар е 50 лв., а за двата - 85 лв. Билетите са в продажба от 18 септември в системата на Epaygo.bg. За студенти и учащи е предвидена 15% отстъпка от цената, ако си закупят билет от Каза Либри.

Синелибри 2023 ще се проведе в интервала 6-29 октомври в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Габрово и Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase