Снимка БНР

Вече 23 години "Каунь фест" събира писатели, карикатуристи, кинотворци от цяла България, че и от чужбина. Тайната на това дълголетие прозвуча на спектакъла пред драматично-куклен театър "Иван Димов", организиран от редакция "Хумор и сатира" и Академия "Каунь". Разкри я Янко Митев, сърцето и мускулите на хасковския хумористичен фестивал: "Каунь – сладък плод, напояван през годините с хумор, самоирония и отстоял на всякакви катаклизми през годините, та чак и на пандемии", предаде БНР.

За втора поредна година в "Каунь фест" участваха 10 изтъкнати карикатуристи, които подредиха изложба от свои творби пред театъра и през целия ден рисуваха шаржове на всички желаещи малки и големи хасковлии. След гласуване с цветни камъчета от публиката наградата за карикатура на фестивала бе присъдена на художника Ивайло Цветков.

Привечер на спектакъла "Голямата къща на смешните хора" пред хасковския театър бяха връчени наградите. Първото място в конкурса за най-смешен филм получиха режисьорките Дима Пройкова и Соня Панова. Сред повече от 100 автори от цялата страна, изпратили тази година своите хумористични текстове, бяха отличени:

Наградата на името на д-р Петър Марев, която е предоставена от семейството му  и класирана от тях, бе присъдена на д-р Любомир Калудов от Бургас.

Наградата на името на поета Емил Симеонов получи 13-годишният Николай Благоев.

• Първо място – Анжелина Бъчварова от София
• Второ място – Ваня Велева от Ямбол
• Трето място – Калин Василев от Кюстендил

Наградените текстове прозвучаха в изпълнение на актьора Гълаб Бочуков. Градусът на настроението бе висок благодарение на рокаджиите от "Ади бенд", групата за стари градски песни "Нежни думи" с ръководител Росен Димов и бъдещите звезди на българската музика с музикален педагог Диляна Гъркова.