Снимка: Младост фест
fallback

Повече от 500 различни изпълнители ще се качат на сцената в столичния район "Младост". Това ще стане по време на тазгодишния "Младост Фест’23", който започва на 1 юни и ще продължи четири дни в парка в "Младост" 3.
 
Денят на детето се очертава да бъде много весел и цветен с Фестивал на изкуството и игрите, хепънинг с демонстрация на интересната техника за рисуване – енкаустика и ателиета за фигурки от филц. Това ще продължи до следобедните часове, когато малчугани ще изнесат специална програма. Привечер е времето за викторина с награди и за кукления спектакъл „Хитранка Лисанка“. За хлапетата са подготвени различни награди.

В петък, 2 юни, ще се проведе футболен турнир, а за вечерта е предвидена програма с много етно и електронна музика.

Турнир по стрийт баскет и демонстрации по стрелба с лък ще се проведат в съботния ден. От 11 часа започва празник за кучетата, като за домашните любимци и техните стопани се подготвя истински празник. Вечерта от сцената ще звучи поп и латино музика. С падането на мрака започва лятно кино на открито.

Последният ден от феста – 4 юни отново тръгва със спорт – турнир по петанк и демонстрации на бойни изкуства. От 11 часа е началото на кукления театър „Хензел и Гретел“.

Четиридневният фест ще завърши с изпълнения на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски и с вечерен концерт с много народна музика, посветен на българските традиции.

Кулминацията в различни дни на фестивала ще бъдат концертите на популярни изпълнители и музиканти.

Изключително интересен акцент от фестивалната програма се очертава да бъде фотоизложба, показваща уникални кадри, пазени в Държавна агенция „Архиви“. Снимките припомнят първите години на софийския квартал „Младост“.

Входът за фестивала е свободен, а организаторите от Район „Младост“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обещават купон, буквално от сутрин до здрач.

Младост Фест’23 е част от Културния календар на Столична община, а Dnes.bg е официален медиен партньор на събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

анонимна

преди 11 месеца

Като жител на Младост приветствам идеята, явно наистина сме богат квартал, защото доста известни изпълнители са идвали на малката ни квартална сцена. Въпросът обаче е защо тогава няма средства да се почистят улиците и градинките, да се окоси, да се оправят дупките? Като цяло кварталът е страшно занемарен последните години, единствено се строи, но не се поддържа. Лъскави нови блокове сред мизерия.

18

Анонимен

преди 11 месеца

Да отиват да вземат мотиките, че пусти глад.

17

Анонимен

преди 11 месеца

хепънинг

fallback