Снимка: Булфото, архив
fallback

Най-старото и вълнуващо събитие за бодиарт изкуство - Tattoo Fest Sofia, се завръща на 15 и 16 юни тази година. 14-тото издание ще се проведе в столичната зала "Универсиада" и ще ни срещне на живо с български и чужди тату студиа и техните произведения, стилове и техники.

Най-добрите татуисти и сродни субкултури ще се съберат, за да споделят своя опит, да демонстрират своите творби и да направят стотици татуировки в много специална атмосфера.

Специален гост на събитието ще е световно известният македонски татуист Горан Мичич, който впечатлява публиките по цял свят с неподражаемия реализъм на своята запазена марка – цветните татуировки. По време на феста той ще проведе специализиран мастър клас, на който всички присъстващи ще могат да научат повече за различните техники и стилове на татуирането.

През последните години обществото претърпя забележителна трансформация по отношение на възгледите си за татуировките. Днес татуирането е средство за личностно и духовно изразяване, дори и модна тенденция. Това ще покаже и специално изграденият за първи път в България Музей на татуировките, който ще разкаже на всички посетители тяхното значение за древните култури, еволюцията на бодиарта до днес и историята на татуирането в България.

Гуруто на японската кухня шеф Петър Михалчев също се включва във фестивала, а водещ ще бъде актьорът Станислав Яневски.

Билети за посетители на феста са на цена от 8 лева за еднодневен и 12 лева за двудневен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Като гледам клипове в нета и в Инстаграм, повечето татуирани са или звезди или милионери. Другите се учат от тях. Има ли вече музикант или футболист, който да не е с ръкав на поне едната ръка, някои имат и дори по лицата.

19

Анонимен

преди 4 години

До маде ин Булгариами това не е вярно. татуировки са си правили още в древните цивилизации и то предимно бойци, аристократи, жреци или шамани в знак на принадлежност към висша каста.бедните роби са нямали средства за ядене, какво остава пък за татуировки.. в вор в законе, дори нямат право да си татуират звезди, ако не са капитани, такива самозванковци се наказват с рязане на ръце. татусите никога не са били отличителен белег на бедните.

18

Анонимен

преди 4 години

Аз лично не одобрявам татуирането с малки изключения напр ако е нещо малко и наистина красиво и не на видно място. Най-много мразя да видя жена с татуировка на кръста ,това е върха на простотията чесно . Иначе всеки има правото да прави каквото си иска с тялото , това не го оспорвам .

fallback