Снимка: Беглика фест
fallback

Доста занимания са предвидени да се случат на тазгодишното издание на Беглика фест. Сред тях са Островът на тишинавтите, интерактивният танцов спектакъл Trinity, цирковият театър Нибрай и приключенската игра Беглишки нинджи.

Програмата продължава да се запълва от Остров-лабиринт, 3D mapping и танц, цирков театър и приключенска игра ще забавляват посетителите на Беглика фест тази година.

Местата за провеждане ще са на различни локации от фестивалната зона или около нея – Тихата поляна, на сцена във водата, в гората, дори на остров в язовира. Датите са ясни: 27, 28, 29 и 30 август и издига мотото Играй, Бъди и Твори.

„Островът на Тишинавтите“ е сетивно приключение, създадено от екипа на „Театър на сетивата София“ специално за тазгодишното изданние на феста. Вдъхновени от магичната природа на Родопите и необитаемите острови в язовир Голям Беглик, „тишинавтите“ ви канят на вълшебно пътуване, което ще отвари сетивата и ще дари гостите на фестивала с неочаквани възможности за сътворчество и себеизследване отвъд думите. „Островът на Тишинавтите“ е продължение на експериментите, провеждани от „Института за изследване на Тишината“ – познат на публиката най-вече чрез последния едноименен спектакъл от вида „Театър на сетивния Лабиринт“ .

„Театър на сетивния Лабиринт“ представлява интерактивен артистичен процес, който води до създаването на необичайно представление, пряко обвързано със специфичния контекст на мястото му на случване. Пърформанс, в който ролите на „зрител“ и „актьор“ се смесват и те се превръщат в равнопоставени сътворци на едно уникално преживяване. Едновременно древен и съвременен ритуал, при който посетителите преминават през инсталация – лабиринт, където изпитват неочаквани и наситени сетивни преживявания /слухови, осезателни, обонятелни, визуални, вкусови/. Лично пътешествие обратно към себе си.

Характерно за метода на „Театър на сетивния Лабиринт“ е, че посетителите не са просто консуматори на артистичен продукт, а са активни съучастващи в театралното взаимодействие. Публиката преминава индивидуално през специално подготвена пространствено-театралната инсталация, която предлага уникални лични срещи с артистите и интензивни сетивни усещания . В тези срещи посетителят сам определя каква е историята, играта или смисълът за него. Отключват се асоциации, образи и спомени и благодарение на активното си взаимодействие с “актьорите”, преминаващият става герой на история, която сам пише.

Интерактивният танцов перформънс “Trinity“ е спектакъл, който посредством танц, 3D mapping и музика, изразява търсенето, откриването и състоянието на триединството – дух, душа и тяло/ mind, body and spirit. Трима танцьори разказват историята за триединството в заедността, но и в отделната личност. Постепенно публиката е въвлечена в едно пространство на свободно изразяване на творческите способности, където може да изследва, играе и твори себе си.
Идеята и хореографията са дело на Габриела Петрова, Боряна Хаджиева, Кристина Тодорова, 3D mapping-инга създава Георги Христов - Elektrik.me, музиката е дело на Maharishi, а костюмите са поверени на EnchantedTree.

Цирков театър „Нибрай“ изпраща послание за радост, игри, развитие и творческо вдъхновение. Програмата, която подготвя екипът е шарена и пълна с живот. На Тихата поляна ще се заселят весели жонгльори, акробати, музиканти и артисти. Тази година към формацията ще се присъединят цял куп международни и български участници.
През деня цирковият театър е подготвил кръжоци по жонглиране, акробаланс (за родители с деца и за големи), въздушна гимнастика, сутрешна йога, контактна импровизация, въртене на пой и още много.

„Беглишни нинджи“ е приключенска real life experience игра, която е комбинация от фантазия, спомени от книгите игри, изпитание на физически и умствени способности. Всеки участник е герой от друго време и пространство, който разполага със собствена вълшебна кесийка,съдържаща 6 зарчета, молив, папирус и карта. В процес на играта в нея ще се събират още много други артикули, амулети и точки.

В играта ще участват отбори от по двама души. Основната идея на приключението е всеки отбор нинджи да бъде тестван в петте познати на всички ни елементи: Вода, Огън, Въздух, Земя, и разбира се, Човек.

Всеки елемент включва шест различни мисии или общо тридесет, сред които: гребане с каяк, колело, стрелба с лък, мисловни задачи, модели за оцеляване и още много, които засега ще се запазят в тайна, за да бъде изненадата пълна. Задачата на отборите е да преминат колкото може повече мисии-изпитания.

Беглика фест ще награди трите най-добри отбора с атрактивни награди, сред които палатка, къмпинг оборудване и аксесоари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

Нарко сборище, организирано от "еко" рекетьори в подкупни чиновници.

fallback