Снимка: MusicPRO

Над 20 групи от България, Полша, Румъния, Белгия, Холандия и САЩ ще се включат в шоукейс програмата на най-бързо развиващата се музикална борса на Балканите – MusicPRO.

За първи път тази година MusicPRO ще предложи освен дневна, и нощна международна шоукейс програма в центъра на София.

На 21 септември в Mixtape 5 музикалните професионалисти и меломаните ще могат да се запознаят и забавляват с омагьосващия джаз с полско-украински фолклорни мотиви на Dagadana (Полша), лудото джипси латино на The Zuralia Orchestra (Румъния), фънк-соул хип-хопа на Batsauce & Daly Daisey (САЩ) и добре познатия акустичнен фолклорен дъбстеп и дръм енд бейс на Оратница (България).

След групите партито ще продължи с горещите бийтове на Madrugadao DJ (Белгия), слънчевия прогресив реге сет на Lazy Face Selector (България) и Tony Boogs (Холандия), който ще премине през целия спектър от deep house до диско.

Вече са ясни и деветте финалиста в музикалния конкурс на борсата, избрани от жури в състав Рут Колева (музикант и мениджър), Никола Шахпазов (музикален журналист и главен редактор на Програмата), Иван Бошев (музикален продуцент, „Пекарната“) и Мартин Михайлов (музикален промоутър и управител на Строежа).

Финалистите ще се борят за голямата награда - запис, постпродукция, издаване и дистрибуция на дебютно EP, промо видео, и пълно мениджърско, букинг и PR обслужване и обучение за 3 месеца.

Освен тях, още пет български групи ще участват в дневната шоукейс програма на MusicPRO.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase