Аарън Гоулдбърг. Снимка: Нов Български Университет
fallback

Един от най-ярките световни пианисти от новата генерация Аарън Гоулдбърг – САЩ, пристига по покана на Празниците на изкуствата „Аполония”.

Може да чуем концерта му на 6 септември в Созопол с квартета на контрабасиста Петър Славов. Самият Гоулдбърг ще води и Майсторски клас в Софийския Нов български университет.

Аарън Гоулдбърг е авангарден пианист, композитор и продуцент. Свири на стотици фестивали и на сцените по цял свят с най-добрите световни джаз музиканти като Бети Картър, Гибс/Бъди Дефранко, Марк Търнър, Джошуа Редмън, Ал Фостър и др.

От Бостон, където е роден, Aaрън заминава за Ню Йорк след като получава награди от Berklee College of Music и списанието Downbeat. В New School for Jazz and Contemporary Music през 1991, среща много от своите приятели - Омер Авитал, Брад Мелдау и Рой Харгроув.

Като музикант е открит от първата дама на джаза Бети Картър и става съосновател на програмата Jazz Ahead.
Блестящата му кариера на музикант го среща с редица от джаз легендите от средното поколение, които партнират на триото му /бас Рубин Роуджърс, барбани Ерик Харланд/.

Като лидер и ко-лидер Гоулдбърг има 8 албума, а като инструменталист в други състави – над 60 албума, с артисти от ранга на Тери Гибс и Марк Търнър.

Аарън Гоулдбърг е съавтор на поредицата книги и дискове Baby Loves Jazz, музикален директор на All Souls at Sundown – серия джаз и поезия в Ню Йорк.

Продуцира станалите исторически концерти Jazz For America’s Future и Jazz For Obama през 2008 в Ню Йорк - грандиозно събитие, в подкрепа на предизборната кампания на президента Обама.

Студентите, които ще станат част от майсторския клас на Гоулдбърг в София, ще излязат на една сцена с него на 13 септември в Sofia Live Club, заедно с Милчо Левиев, Петър Славов, Вики Алмазиду и техни студенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 11 години

Чудно ми е "исторически концерти Jazz For Americas Future и Jazz For Obama" ше ги изучават ли в уроците по История или просто така сте свикнале да си дращите по метода на Шпакловски-Лизачев ?

1

Анонимен

преди 11 години

Не разбрах: предизборните концерти на Обама са били у нас. Така ли? Или сте изпуснали една запетая? За кой ли път.

fallback