Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Дълги опашки се извиха пред Областната администрация в София от членове на секционните комисии, които са се наредили, за да предадат протоколите от София-област.

Хората чакат от часове, което стана причина част от тях да са доста изнервени.

При обработени 74,92% от протоколите: ГЕРБ - 30,62%, БСП - 24,59%

Според говорителя на ЦИК Александър Андреев обаче процесът по предаване на протоколите тече нормално.

"Всичко е наред, включително и в София-област. Официални резултати могат да се очакват до 5 дни. Толкова време има ЦИК да се произнесе",  коментира той пред "Фокус".

70% от българите не гласуваха - умориха се да избират по-малкото зло


А през това време на бул. "Витоша" №6 след 10,30 ч. чакаха още поне 10 автобуса.

"Ние трябваше да предадем нашите протоколи в 2.45 ч. сутринта. Оттогава не сме получавали абсолютно никаква информация. Стоим тук и чакаме. Има много млади хора, които се съгласиха да помагат. В момента са супер разочаровани от случващото се”, сподели Мира Ташева, член на СИК в Самоков пред Нова тв.

Валентин Христов от Етрополе пък призна, че и друг път му се е налагало да чака с часове, за да предаде изборните книжа в Областната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

V

преди 4 години

Едно допълнение за Естония - надуха ни главите как там едва ли не всички гласоподаватели гласуват по интернет. Истината е, че от въвеждането на интернет-гласуването през 2005 г., в Естония мнозинството гласоподаватели гласуват с хартиени бюлетини. Интернет гласуването там никога не е побеждавало хартиения вот, дори не е достигало 50%. Така че в Естония мнозинството от хората предпочитат традиционния хартиен вот.

26

V

преди 4 години

До 26 - Сигурността също е проблем. Естонската система беше успешно хакната експериментално от спецове от Мичиганския университет. Става дума не просто за блокиране на системата, а за хакване с подмяна на вот. Напомням на тукашните защитници на електронния вот, че далеч по-развити технологично държави от нашата са експериментирали с интернет гласуване и в крайна сметка са се отказали. Ама нашите умни и красиви напъват ли, напъват за интернет вот.

25

IBM FAKE NEWS

преди 4 години

Паралелно преброяване? КОЙ МОЖЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ ДА КАЖЕ, КОЛКО СА ГЛАСУВАЛИТЕ МЪРТЪВЦИ И ДУБЛИРАНИТЕ ЕГНта?Оставка на Националния Статистически Институт.Дадоха на гробаджии справка с егн-та и имена на хора мъртви от преди 50 год. и на хора, които никога не са ходили да гласуват. В Халкидики от сутринта до вечерта опашки. Генералите да сменят полицията!!!

fallback