Снимка: БулФото

Това е краят на бодряческото напомпване на нереалистични очаквания. Така бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира резултатите на БСП на вота за европейските избори от вчера пред Нова.

Миков смята, че резултатите на БСП  показват, че за около две години опозиция, столетницита е на същото място и не се е развила електорално.

"Основният въпрос е защо имаше нужда от кампания срещу Станишев, защо имаше нужда от решения и то еднолични, които се прикриват от Националния съвет - да бъдат извадени народните представители от парламента за три месеца. Става въпрос за около 12 заседания за парламентарен контрол, но и никой не седна да види колко закона се приеха, по които социалистите останаха без позиция", подчерта Миков.

Още по темата

Основна грешка, според него, бил и начинът на водене на предизборната кампания. Тя се опитала да избяга от разбирането, че това са европейски избори и това не било случайно.

Михаил Миков открои въпросът за политическата отговорност като основен, но и че не вижда смисъл от оставки, ако "ще дойде друг, който ще се държи по същия начин".

"Смятам, че трябва сериозен анализ и политическа отговорност. Смятам, че партията се отклони от нормите на колективното ръководство - поведението, стила и метода на работа. Смятам, че системно се прокарваха разделителни линии  вътре в БСП и навън. На кого беше нужно? Войната със Станишев е финален етап от тези неща”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase