Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
"Демократична България" се превръща в политически фактор, който ще влияе на политическите процеси в страната. Това каза по време на пресконференция председателят на "Демократи за силна България", част от обединението "Демократична България", генерал Атанас Атанасов, предава Агенция Фокус.

Ген. Атанасов благодари на всички граждани, които са гласували за дясната формация и заяви, че гледат напред към местните избори.

"Показахме, че сме много добър отбор и с резултатите, които постигнахме отворихме възможност за бъдеща работа в Европейския парламент. Имахме чудесна листа от високообразовани хора. Това са хора, които с достойнство могат да заемат позиции не само в ЕП, но и в български институции. И това ще се случи", категоричен е Атанасов.

Още по темата
Другият съпредседател на "Демократична България" и лидер на "Да, България" Христо Иванов потвърди курса на формацията към добро представяне на местните избори през есента и поздрави участниците в кампанията за успеха.

"Искам да благодаря на нашите водачи на листата, преди всичко на Радан Кънев. Тази победа е негова. Ние го подкрепяхме с желание, това е най-силният кандидат, който коалицията можеше да извади.", поясни той.

По думите му, Европа тепърва трябва да измисли как да се справи с липсата на върховенство на закона в Източна Европа и с хибридните атака и подчерта, че едва ли има български политици, които по-добре да разбират това от Радан Кънев.

Христо Иванов беше категоричен, че демократичното пространсство има утвърдено обединение на демократите и то е показало ясно физиономия.

Бъдещият евродепутат и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев беше категоричен, че ще бъде част от групата на Европейската народна партия в Европейския парламент и че ще работи все така усърдно.

"Хубавото е, че няма време за почивка. Всички сме наясно, че сме в кампания за местни избори. Отправям благодарности към активистите, щабовете, формациите, нямаше кандидати в "Демократична България". Всеки от тях допринесе да бъдем успешни", изтъкна Кънев.

Според него най-очевидният извод от резултатите на изборите е, че БСП не може да бъде алтернатива на сегашното статукво в страната.

Радан Кънев изтъкна, че е горд от това, че листата им е говорила много повече по европейски теми по време на кампанията, от която и да е друга политическа сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар