Снимка: БТА

Нуждаем се от единна, силна и социална Европа, която да взема навременни решения в интерес на своите граждани, заяви президентът Румен Радев, който гласува на изборите за европарламент.

Още по темата
По думите на държавния глава Европа и България се намират на кръстопът, затова трябва да бъдат взети навременни решения в интерес на гражданите.

Плевнелиев: Разпадне ли се ЕС ще има регионални войни!

"Нуждаем се от демократична България, силна с върховенство на закона и свободата на словото", заяви президентът, цитиран от "Фокус".

"Нашето бъдеще, нашата свобода и благоденствие ще зависят и от хората и идеите , които подкрепяме с гласа си", посочи Румен Радев и призовава всички българи да гласуват и да не оставят друг да избира тяхното бъдеще вместо тях.

Масовото участие в тези избори е най-сигурният начин за неутрализиране на всеки опит за доминация на корпоративен, контролиран и купен вот, каза държавният глава.

По думите му трябва да осъзнаваме, че настоящите избори за Европейски парламент са не по-малко важни от националните избори, защото Европа и България се намират на кръстопът. Нуждаем се от единна, силна и солидарна Европа, която да взема навременни решения в интерес на своите граждани, заяви президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase