Снимка: Bulgaria ON AIR

Дни преди евроизборите резултатите от социологическите проучвания са на лице - малка разлика между партиите ГЕРБ и БСП.

Запазва се обаче тенденцията към по-ниска избирателна активност на евроизборите в сравнение с националните и ако няма промяна до 26 май, до урните се очаква да отидат малко над 2.1 млн. души. По данни на Централната избирателна комисия на предишните евроизбори бюлетина са пуснали 2 361 943 души, а избирателната активност беше 35.84%.

Темата в студиото на "Денят ON AIR" коментира кандидатът за евродепутат на ЕП ВОЛТ Маргарита Кръстева.

"Аз не виждам реално някой да води предизборна кампания. Хората са отвратени от политиците", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ в Европейския парламент трябва да се работи за няколко основни неща - промяна на Лисабонския договор, президентът на ЕП да бъде избиран директно от хората и да се даде законодателна инициатива на всеки депутат да вкарва законопроекти.

Българските представители са само 17, но ако работят, могат да постигнат някаква промяна. А националните проблеми на България са проблеми във всяка държава, убедена е тя.

"Хората трябва да излязат да гласуват, за да накажат ГЕРБ и БСП. Българският народ не разбра, че когато си стои вкъщи и не отива да гласува, нищо не се променя", посочи Кръстева.

По темата за мигрантите, тя е на мнение, че за България те не са проблем, тъй като няма да останат в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase