Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 23.05.2019

ВОЛТ: Никоя партия не водеше реално предизборна кампания

Дни преди евроизборите резултатите от социологическите проучвания са на лице - малка разлика между партиите ГЕРБ и БСП.

Запазва се обаче тенденцията към по-ниска избирателна активност на евроизборите в сравнение с националните и ако няма промяна до 26 май, до урните се очаква да отидат малко над 2.1 млн. души. По данни на Централната избирателна комисия на предишните евроизбори бюлетина са пуснали 2 361 943 души, а избирателната активност беше 35.84%.

Темата в студиото на "Денят ON AIR" коментира кандидатът за евродепутат на ЕП ВОЛТ Маргарита Кръстева.

"Аз не виждам реално някой да води предизборна кампания. Хората са отвратени от политиците", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ в Европейския парламент трябва да се работи за няколко основни неща - промяна на Лисабонския договор, президентът на ЕП да бъде избиран директно от хората и да се даде законодателна инициатива на всеки депутат да вкарва законопроекти.

Българските представители са само 17, но ако работят, могат да постигнат някаква промяна. А националните проблеми на България са проблеми във всяка държава, убедена е тя.

"Хората трябва да излязат да гласуват, за да накажат ГЕРБ и БСП. Българският народ не разбра, че когато си стои вкъщи и не отива да гласува, нищо не се променя", посочи Кръстева.

По темата за мигрантите, тя е на мнение, че за България те не са проблем, тъй като няма да останат в страната.

Коментари Напиши коментар

5

Петър

преди 1 месец

Ще гласувам! Номер 6 в бюлетината и преференция 108!

4

Иван

преди 1 месец

Истина е,че националните проблеми като образование, здравеопазване и корупция са национални проблеми и на други държави членки от ЕС. Имам много приятели в Италия, Холандия и Испания, които също поставят тези теми като основни проблеми в техните държави. Разликата е,че тук нямаме желаещи които да вземат работещи решения.

3

Ивелина

преди 1 месец

Това,което аз разбрах е,че няма сериозен емигрантски проблем в България. Тъй като те влизат само през България,но поради мизерията не остават тук и бягат на запад. А не че няма цялостен проблем с тях. Както госпожата каза, единственият начин да се преборим с корупцията, нелегални емигранти, финансовата криза и лошото здравеопазване е като първа стъпка да се редактира Лисабонския договор, така че да имаме общаправосъдна система и ЕС да може да се меси в проблеми като корупцията на местно ниво.