Снимка: BulFoto
fallback
Председателят на НФСБ,бивш вицепремиер и настоящ кандидат за евродепутат Валери Симеонов сигнализира Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии за нарушение на Изборния кодекс от страна на ДПС, съобщават от пресцентъра на партията.
 
Според него, на 14 май тази година, по телевизия "Канал 3" е излъчен репортаж за предизборен митинг на ДПС, на който ясно се вижда, че присъстват деца, което е забранено от закона.
Oще по темата
 
Децата били на видима възраст между 7 и 10 години, носели знаменца и тениски с партийното лого на ДПС.
 
Симеонов констатира, че на митинга са присъствали Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев и Хамид Хамид, които като кандидати за евродепутати, трябвало да познават изборното законодателство. 
 
"По този начин партия ДПС, регистрирана за участие в изборите за членове на Европейския парламент, както и доставчикът на медийни услуги „Канал 3“ нарушиха изборния кодекс. Затова моля да предприемете необходимите мерки за санкционирането на нарушителите“, посочва в сигнала си Симеонов.
 
Бившият вицепремиер смята, че това е поредното нарушение на ДПС и че "на всяка кампания артията предизвиква гневните реакции на хората с това, че демонстративно погазва закона."
 
"Смятам, че това са умишлени провокации в стила на провокациите, които турската държава непрекъснато организира. Което показва една съгласувана политика за провокиране на българското обществено мнение и опитите за противопоставяне между българския и турския етнос. Стратегията на ДПС – още от самото създаване на тази антибългарска партия е, да разделя българското общество“, категоричен е Валери Симеонов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Ели

преди 4 години

Направете проверка на Николай Стойнев да видите как се ???Но нали е на Фани човек няма проверка ???

13

Анонимен

преди 4 години

Никак не му вярвам.Явно много пари е взел,за да се продаде.Мислете!!!

12

НЕбългарин

преди 4 години

Смятам, че това са умишлени провокации в стила на провокациите, които турската държава непрекъснато организира. Което показва една съгласувана политика за провокиране на българското обществено мнение и опитите за противопоставяне между българския и турския етнос. -Е как с развяване на партийни знамена в митинг било то от деца или възрастни, Симеонов видя противопоставяне между турския и българския етнос? Типично предизборно, задължително трябва да се закачат турците!

fallback