Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Лидери на европейски патриотични партии пристигат утре в България за среща със симпатизантите на ВОЛЯ и с Веселин Марешки. Делегацията води Марин Льо Пен - президент на френската организация "Национален сбор", съобщават от пресцентъра на ВОЛЯ.

Oще по темата
От там припомнят, че Льо Пен, заедно с италианския вицепремиер и лидер на управляващата ЛИГА Матео Салвини, са "смятани за новите лидери на ЕС".

Марешки и Марин льо Пен променят ЕС, искат независими нации

В делегацията са още Геролф Анеманс – президент на Движението за Европа на нациите и свободите, където ВОЛЯ бе поканена да членува преди година. Пристигат също Людовит Гога – президент на партия "Родина" -Словакия, Радим Фиала - съпрезидент на партия "Свобода  и пряка демокрация"-Чехия.  Гостите ще бъдат посрещнати от привърженици на ВОЛЯ в София на събитие за откриване на кампанията.

Това е второ посещение в България на лидера на крайно-дясната партия "Национален сбор". През ноември миналата година, тя заяви своята подкрепа към Веселин Марешки за предстоящите европейски избори през май.

"След като направихме задълбочено проучване на потенциалните партньори в България, как се държат едните и как се държат другите, сме с Марешки, защото имаме общи цели и ценности с "Воля", каза тогава Марин Льо Пен.

В средата на месец май, лидерът на ЛИГА Матео Салвини ще посрещне партньорите си в Италия,  на внушителна среща на европейските патриотични партии от Движението за Европа на нациите и свободите. Веселин Марешки също получи покана и ще бъде сред официалните гости на Салвини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Съвет

преди 4 години

Ми да се вземат ,щом толкова се харесват.

24

Един от севера

преди 4 години

Тоя трябваше да е в затвора.Тия гости на идея си нямат с какъв престъпник си имат работа.

23

Анонимен

преди 4 години

Марин Льо Пен идва пак на среща с МарешкиЩом е опряла до магарешки трън - лошо! Дано някой и даде адекватен съвет с какъв тръпак си има работа.

fallback