Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Централната избирателна комисия показа бюлетината за вота на 26 май на пресконференция пред журналисти. Тя дълга около 60 см.

В лявата част са подредени партиите и коалициите по реда на жребия, който беше изтеглен, а в дясната са преференциите, които са номерирани от 100 нагоре. 

Промяната на номерирането при преференциите се налага заради объркването, което се получи на предишни избори. Тогава кандидати с определени номера събраха неочаквано голям брой гласове, заради съвпадението между номера на партията в бюлетината и номера на самия кандидат в партийната листа.

Другата основна промяна е, че за пръв път след промените в Изборния кодекс и на евроизбори ще има квадратче с избора "Не подкрепям никого". Имената на партиите и коалициите са в квадратчета, а преференциите в кръгче.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Tova sa falshivi banditski izbori na falshivi nezakonni paraklisi i falshivi campingi...

17

арест на бандитите

преди 4 години

Бюлетините са НЕЗАКОННИ ако втях има кандидати на ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ МАСКИРАНИ КАТО ПАРТИИ вкл БСП<ДПС И ГЕРБ.Опасните престъпници и терористи след 9.11.1989 година провеждат показна ликвидация на БЪлгарския народ с поредица от жестоко престъпни терористични акции.След 2006 година провеждат ограбване на десетки хиляди милиони живи кървави лева чрез бюджета.Ограбенит емилиарди перат през Оперативни програми и еврофондове.

16

Факт

преди 4 години

"Не подкрепям никого" е от полза за големите партии,а вреди на тези които са на ръба да влязат,като им бута надолу процентите и не могат да вкарат депутати.На тия избори са нужни 5.88% за влизане и лесно може да се остане зад борда при голям процент гласували с "не подкрепям никого".Ако обаче методиката е такава,че тоя вот не влиза в определянето на съотношението между партиите-няма никакъв проблем,тогава все едно не си гласувал.Може би това трябва да се уточни и обяви.

fallback