Снимка: БулФото

За 2018 година имаме 251 нападения над полицейски служители, обяви заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов по време на срещатата между представители на ВМРО-БНД и най-големия синдикат на служителите в МВР във връзка с ромската агресия, предаде Агенция "Фокус".

Според Балабанов тези данни говорят за незачитане на закона от страна на определени групи хора.

"Не ги слагаме под общ знаменател, но последните пресъпления на тези групи говорят за още по-голямото значение на концепцията на ВМРО в лицето на г-н Каракачанов, която на всяка цена трябва да бъде широко обществено обсъдена и да бъдат предприети незабавни законодателни мерки.

Още по темата
Благодаря на кандидатите за евродепутати, които присъстват тук, това за мен е знак, че няма да забравят проблемите на българската полиция и ще отстояват нашите интереси в ЕП", коментира още Балабанов.

Той добави и че българските власти имат желание да снабдят българските полицаи с модерно въоръжение и облекло и затова е създадена работна група, която заедно със синдикатите, разработва нови модерни униформи за служителите на МВР.

На срещата присъстваше и кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО Андрей Слабаков. Той беше категоричен, че посегателството върху униформени трябва да бъде наказвано с цялата строгост на закона.

Слабаков коментира и последните събития, в които роми нападнаха полицейски служители.

"Имам изключително много забележки към МВР, които трябва да застават твърдо зад своите служители. Вчера чух по телевизията, че това било хулиганство. Извинявайте, но това е смешно. Знам, че в Наказателния кодекс го има. Проверих го и него, не е лош, но трябва да бъде прилаган", заяви четвъртият в листата на ВМРО.

Той посочи, че не го интересувало, че "това са група пияни цигани, българи или марсианци, а че се посяга на хората, които са призвани да пазят нашия живот и имущество".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase