Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Поредна социологическа агенция дава лека преднина на БСП пред ГЕРБ за предстоящите европейски избори през май.

Според данните на "Маркет Линкс", представени пред bTV, социалистите ще съберат 31,3% от гласовете на избирателите, а ГЕРБ - 30,9%.

С големи шансове да изпратят свой представител в Европейския парламент са ДПС с 6,1%. Следват ги коалицията ВМРО - БНД с 5% и Демократична България с 4,6% подкрепа. Далеч назад остава листата на "Воля" на Веселин Марешки с 1,7%.

"Резултатът е в следствие на този скандал в държавата - "Апартаментгейт", той се отрази на рейтинга на ГЕРБ", коментира социологът Доброми Живков. Той допълни, че като цяло общото доверие към политическа класа спада.

Според данните от проучването, 63% от анкетираните твърдят, че мнението им за ГЕРБ се е променило в негативна посока след скандала с евтините имоти. 35% отговарят с "по-скоро негативна". Само 1% от попитаните заявяват, че мнението им за управляващатата партия се е променила към "положително" след скандала.

Живков уточни, че при толкова малка разлика е трудно да се прогнозира кой ще спечели повече места в европарламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБСП

156

ГЕРБ надолу

преди 5 години

До "До 147": Какво печеля когато ГЕРБ върви надолу? Печели цяла България. Когато една партия се задържи твърде дълго на власт, нeйните хора се научават твърде добре да използват за крадене позицията, която им е дадена за да защитават обществения интерес. Не че БСП обязателно са по-добри от ГЕРБ но е вече време на ги сменят. Това е демократичната система - няма вечни управляващи и вечна опозиция. Време е за промяна.

155

Гробарят.

преди 5 години

Чакам ви комунисти след 26_ ти май.

fallback