Снимка: БТА
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложила на Иво Христов да се кандидатира за евродепутат от листата на левицата още през декември миналата година, обясни самият той пред bTV.

Според него тези избори са решаващи за българската ситуация.

Oще по темата
"При победа на ГЕРБ ще наблюдаваме как властта се бетонира", коментира доскорошният началник на кабинета на президента Румен Радев, който сам напусна поста заради участието в евроизборите.

Той е на четвърто място в листата на БСП.
 
Христов е убеден, че БСП е демократична партия, защото дава място на хора от гражданската квота,.

Той обаче разкритикува премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който според  него "премита хамбара на десницата и сключва договори с партии фантоми".  

"Напоследък бивши служители на службите, на силови групировки, шефове на охранителни фирми определят кой е европеец и кой не е", коментира още Иво Христов.

Изказването на Борисов за това, че в листата на БСП вижда подредени шпиони и агенти от ДС, той определи като опит да възпламени седесарски рефлекси от миналото.

"Не подкрепям Истанбулската конвенция, защото е зле написан документ със зле написани термини. Създава условия за бизнес на неправителствени организации да завеждат дела срещу държавата и ще има загуба на пари", обясни Иво Христов.  

Той обясни, че държавният глава не е споменавал че ще прави партия, но е заявил, че ще подкрепи промяна на статуквото.

Според него има очакване и настроения за нов политически проект, но няма подготовка за организиране на такава партия.

В цял свят има хора, които пишат речите на президента, обясни още Иво Христов и добави: "не съм само аз, има много съветници, последната редакция е на президента".

Христов уточни, че е предупредил президента за намеренията си и остава председател на Стратегическия съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 5 години

"Козяк" яко и задълго стъпва на "Позитано".

53

Анонимен

преди 5 години

Листите на всички партии са меко казано СМЕХОТВОРНИ.

52

Курнелия нагла

преди 5 години

Другарката Нинова(г-жа Лъжа) е изпратила сина си в Щатите, а иска да набута българите към бедната путинова Русия, е на това му казвам лицемерие. То и затова електората на БСП се състои главно от стари хора жертви на телефонни измами, защото вярват сляпо още от времето на комунизма.

fallback