Ангел Джамбазки. Снимка: архив, Булфото
fallback

ВМРО-БНД регистрира листата си за европейските избори в Централната избирателна комисия /ЦИК/ в деня на Априлското въстание. Документите за регистрация бяха внесени от лидера на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-председателя на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки, ръководителя на предизборния щаб и народен представител Юлиан Ангелов.

Водач на листата от 17 кандидата е Ангел Джамбазки, съобщи Красимир Каракачанов. В нея са актьорът и режисьор Андрей Слабаков и бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков. Слабаков и Шивиков са от гражданската квота в листата на ВМРО.

"Европа е на кръстопът. От тези евроизбори зависи дали тя ще продължи да се движи по инерцията надолу - на разпад на идентичността, на безконтролната нелегална миграция или ще тръгне по пътя, начертан от бащите на идеята за обединена Европа - Европа на суверенните държави, на нациите, Европа, която отстоява своите интереси", коментира пред журналисти Каракачанов.

Той изтъкна, че от тази гледна точка евроизборите са важни за България и отбеляза, че затова партията е предложила на българския избирател листа от хора, които са доказали, че са способни да защитават българския национален интерес.

В отговор на въпрос какво означава за политическата формация добър резултат на евроизборите, водачът на листата на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки каза, че това са два мандата, което по думите му към този момент е осъществимо. Той изтъкна, че листата на ВМРО-БНД представлява единството на българската нация и посочи, че в нея има представители на различни български национални общности. Джамбазки подчерта, че тя представлява обединението на националната ни идея.

"Отиваме на тези избори с твърдата задача да продължим дейността, както досега, по теми като миграцията, разселването на нелегалните имигранти, борбата срещу радикализма и нахлуването на ислямистките нашественици в Европа и България", каза Джамбазки, цитиран от БТА.

Джамбазки изтъкна, че от партията са уверени в добрия изборен резултат и призова всички български родолюбци и патриоти да не разпиляват гласовете и да гласуват за ВМРО-БНД.

След внасянето на документите кандидатите за евродепутати от листата на ВМРО се отправиха към паметника на революционерите от Македония, Беломорието и Одринско, където да се поклонят пред подвига на героите от Априлската епопея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

народе събуди се

преди 5 години

време е да се отървем от албанските кърлежи

31

socialen

преди 5 години

Патерицата на Борисов. Само далавери.

30

баба мара

преди 5 години

това със слабаков им отряза главата

fallback