fallback

Не сме готови да реагираме на евентуална външна намеса при евроизборите, заяви за предаването "Брюксел 1" президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017).

Той припомни киберататката по време на местните избори и референдума през 2015 година, когато бяха блокирани сайтовете на президента, правителството и ЦИК.

"Първите доклади на българските служби бяха доста размити, с голяма неяснота и ние не можехме да преценим, специално аз и моят екип в президентството, а други бяха готови да си замълчат, откъде точно идва атаката. Тогава се наложи, като държавен глава на страна-членка на НАТО да изисквам по линия на НАТО пълна информация от партньорските служби за това кой атакува България, в ден на избори и референдум," обясни Плевнелиев в разговор с Милена Милотинова.

"48 часа по-късно от британските служби, от американските служби, от канадските, заваляха много ясни доклади и много ясни доказателства за това, кой нападна България, в ден на избори и това е групата Sofacy Fancy Bear, която се причислява към руското военно разузнаване," заяви бившият държавен глава.
 
Той бе категоричен, че не сме достатъчно подготвени за подобни предизвикателства, включително и днес.

Целият разговор на Милена Милотинова с президента Плевнелиев вижте днес от 17:30 в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

202

Мухаха

преди 5 години

Пак ли Деса та би по главата ? Ко' са издъни ? Прегори манджата или забрави да простреш прането ? Добре че има милостиви медии да те прибират да са стоплиш и да ти чуят забавните истории.....

201

Анонимен

преди 5 години

Като го изгонят от къщи и започва да ръси мозък.Вече е омръзнал и на Деса.Тъкмо бях забравил че този невзрачник ни е бил президент.

200

хи-хи-хи

преди 5 години

Какви чужди служби ,бе ? Кой те брои ?Марш в кухнята ! Боко скоро не го е млатил по пилешкия врат.

fallback