Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 10.04.2019

Зам.-председателят на ВМРО: Коалицията ОП в НС няма да се разпадне

Изтече крайният срок за подаване на заявление за регистрация в Централната избирателна комисия на партиите и коалициите, за Европейските избори на 26 май. След 5 дни изтича и срокът за регистрация на инициативни комитети. Ден преди изтичането на срока, ВМРО се регистрираха и официално отиват самостоятелно на избори.

Това, че "Атака", ВМРО и НФСБ няма да са "Обединени патриоти" на битката за местата в Европейския парламент, не значи, че коалицията им в българското Народно събрание ще се разпадне. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" заместник-председателят на ВМРО доц. Милен Михов.

"Миналата година г-н Каракачанов посочи проблема, че "Обединени патриоти" не функционират като коалиция. За съжаление тези евроизбори бяха възможност ние да заработим като коалиция с едно общо явяване, с една силна листа, със силни послания. Други решиха и направиха друг избор, включително и направиха други коалиции", заяви доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Заместник-председателят на ВМРО каза, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов е поставил сериозно условие за явяването на двете политически формации заедно и ВМРО е трябвало да избират с кого, срещу кого, което според доц. Милен Михов противоречи на техните идеи.

"Това за нас не е нещо, което непременно води до разпадане на коалицията, макар че е много неприятно", каза депутатът.

Доц. Милен Михов коментира също случая от Габрово и побоя, който роми нанесоха на продавач в денонощен магазин в града.

Според заместник-председателя на ВМРО този случай показва реалности и подчерта, че вече се прилагат мерки от стратегията на Красимир Каракачанов за интеграция на ромите.
 

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

Който не изпълнява Предизборните си обещания , той не може да избегне очакващия го Разпад .

11

Анонимен

преди 1 година

Този е най долния и противен човек в политиката!

10

Калоян

преди 1 година

Губещите няма да са един и двама от това разединение,защото не е ясно една част от патриотичните гласове на къде ще се разсеят.Дали в посоко към другото патриотично движение или някой от статуквото(ГЕРБ или БСП).ВМРО изглеждаха най-трудни разклатими и разколебими,което показа самочувствие и устойчивост от трите формации.Имат най-добър капитал,който да превърнат в един или два мандата.