Снимка: БулФото
fallback
"Обща евролиста със СДС даде допълнителна енергия и категорична идентификация  на ГЕРБ, нещо което преди това липсваше", каза политологът проф. Антоанета  Христова в предаването "Вече 30 години - времето е наше" по радио Фокус. 
 
Според нея десницата отдавна е трябвало да се обедини, но е било необходимо  време за такова решение.
 
По думите й скандалът "Апартаментгейт" и постоянните атаки на опозицията в лицето на БСП са ерозирали сериозно енергията на управляващата партия. 
 
"В момента, в който се получи това съюзяване за предизборната кампания и за евровота със СДС, се постигна две в едно като резултат. На първо място се преформатира десницата. Тоест партията, съединението, съюзът, който ще се яви на избори определено даде енергия на ГЕРБ. Ще видим дали  ще се получи дясна демократична идентификация", допълни проф. Христова. 
 
Миналата седмица ГЕРБ обяви, че влиза в коалиция със Съюза на демократичните сили, а двама от представителите на СДС заеха места в листата за европейските избори. Това са бившият председател на Народното събрание в мандата на Любен Беров  Александър Йорданов и Илия Лазаров. Лидер на листата на коалицията ГЕРБ - СДС е  българският еврокомисар Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

SS

преди 5 години

Не случайно не изхвърлиха Орнан със засилващата се популистка вълна бройките на представителите на ЕНП в евро-парламента намалява и трябва да се компенсира.Друг е въпросът до колко почтено е това действие от страна на ръководството на малките партии към интересите и вижданията на техните избиратели, защото само до преди месец са ревали всички против ГЕРБ, а сега трябва да се мотивират какво ги е накарало да размислят.

49

SS

преди 5 години

До тяНищо общо ЕНП се стреми да си върже гащите.Правилно са оценили загубите в доверието към ГЕРБ и знаейки, че всяка една от малките партии имат твърд електорат са решили да подпомогнат себе си като подтикнат ГЕРБ да ги прибере в коалиция за изборите, за да преодолеят изоставането.Ако си спомняш идеята за коалиция в дясно дойде именно от ЕНП а не от някоя от нашите партии.Въпросът е до колко ще се справят в мотивацията на електората на малките.

48

тя

преди 5 години

Битата карта на СДС "помага наГЕРБ" ! *** политолози ! ГЕРБ помага на СДС - тая нещо се е пообъркала !

fallback