Снимка: БулФото
Различното отношението към Русия е непреодолима пречка пред обща листа на НФСБ и Атака за Европейските избори, съобщи Валери Симеонов пред телевизия Европа, цитиран от агенция Фокус. 
 
"Ще се получи нещо като оксиморон, дървено желязо ще се получи.  Във вътрешната политика нямаме такива сериозни разминавания и коалицията ще продължава да съществува. Но по отношение на външната - няма как да излъчим евродепутати, които ще бъдат на различни позиции. Това би било шизофренично и няма да бъде добро за нашата държава", коментира Симеонов.
 
Бившият вицепремиер припомни, че той е бил единственият от лидер на партия от малката коалиция "Обединени патриоти", който е разобличил опита на руския патриарх Кирил да се меси във вътрешните работи на България, докато другите двама лидери - Каракачанов и Сидеров, са заели противоположни мнения на неговото.
 
"Докато при Атака това е заложена в програмата им политика, при ВМРО това са моментни колебания, тъй като е партия, за която е характерно неистово желание за медийни изяви." - каза Симеонов.
 
Той коментира и решението на ВМРО да се яви самостоятелно на предстоящия вот: "Формулата на явяването на евроизборите беше предопределена основно от нашите партньори от ВМРО, които решиха сами да се явят, тъй като считат, че имат възможност да реализират един евродепутат. Всичко, което беше възможно да направим, за да потърсим общо явяване с ВМРО, го направихме. За съжаление не получихме техния отговор. Напротив - тяхната кампания се разшири и продължава" - обясни Симеонов.
 
Лидерът на Националния фронт за спасение на България разкри и за нечестни действия от страна на ВМРО. 
"Нещо повече и не особено чистоплътно, но ВМРО прави опити за привличане на активисти от нашите структури. И всичко това са белези на една кампания, която не се очертава да бъде особено почтена" - допълни Симеонов.
 
Припомняме, че на среща на националното ръководство на ВМРО, от края на февруари, беше взето решение партията да се яви самостоятелно на предстощите избори за Европейски парламент.
 
Листата ще се води от настощия депутат Ангел Джамбазки, а председател на предизборния щаб ще бъде Юлиян Ангелов.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase