Снимка: БулФото
fallback
"Кондицията на политическите партии е доста разклатена, защото в обществото има сравнително ниско доверие към тях", коментира проф. Антоний Тодоров в ефира на предаването "Добър ден" по радио Фокус.
 
Според него ни очаква наказателен вот на предстоящите избори за Европейски парламент. Експертът допълни, че очаква ниска изборателна активност и въздържане от гласуване.
Oще по темата
"Европейските избори досега не  са мобилизирали много избирателите", каза Тодоров. Професорът критикува партиите и за това, че кампанията се води предимно по вътрешно-полически теми, но не и за бъдещето на Европа. Според него важно за избирателите е кой ще бъде на първите избирателни позиции в листите - дали са политици, които са им симпатични или не.
 
В същото време ново социологическо проучване на Алфа Рисърч показва, че скандалът "Апартаментгейт" оказва огромно негативно влияние върху имиджа на ГЕРБ - цели 66.6 % от анкетираните виждат скандала като  злоупотреба с влияние на хора във властта. 
 
Почти всеки втори(47.3%) от симпатизантите на ГЕРБ също споделят това мнение, а само 10 % смятат, че проблем в придобиването на апартаментите няма и това е атака на опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 5 години

Тоя пък откри топлата вода.Естествено,че ще има ниска избирателна активност.За евровота винаги е било така.А това "партиите са разклатени" се отнася само за ГЕРБ,но Антоний нали е техен човек се срамува да го каже.

33

Анонимен

преди 5 години

Само ГЕБ са с намален рейтинг и от тяхната коалицийка

32

Анонимен

преди 5 години

Щем не щем, шепа партийни избраници ще отидат в Брюксел. Но тези избори са част от пътя да отстраним шайката от живота си! Затова е важно ДА ГЛАСУВАМЕ!

fallback