Снимка БГНЕС, архив
fallback

Нидерландия става поредната страна от „Шенген“, която връща граничния контрол.

Мярката бе оповестена от Герт Вилдерс, лидера на Партията на свободата, която спечели изборите през юни. Макар и да не стана министър-председател, Вилдерс участва пряко в създаването на коалиционно правителство и определяне на неговата политика.

В специално изявление той съобщи, че граничният контрол ще се въведе в края на ноември. Нидерландия съседства с Белгия и Германия.

Германия също вече върна проверките по всички свои граници. Освен нея граничният контрол бе възстановен още от Франция, Австрия, Дания, Норвегия и Швеция. Това са на практика най-важните държави в шенгенската зона. Без тях нейното съществуване е под въпрос, пише "Телеграф".

Въпреки всичко това България и в момента си е поставила като най-важен приоритет пълноправното членство в шенгенското пространство. Герт Вилдерс оповести и антимигрантски мерки, каквито Нидерландия ще предприеме за първи път в историята си. Премахва се свободното влизане на мигранти в страната.

Онези, които нямат право да остават в Нидерландия, ще бъдат връщани в Германия и Белгия. Наблюдатели вече предричат, че това ще принуди и белгийското правителство да възстанови граничния си контрол. Премахват се безсрочните разрешителни за оставане в Нидерландия.

Търсещите убежище ще получават само временно такова със срок от 3 години. Най-големият проблем за страната са арабите от Мароко и Сирия, които са и в челните места по престъпления.

Първата група обаче се е настанила трайно в Нидерландия, вече е създала няколко поколения, които са нидерландски граждани и няма как да бъдат екстрадирани. Новите мерки ще засегнат сериозно сирийците, както обяснява Герт Вилдерс в своето обръщение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Дрт Пъън

преди 9 минути

След дъжд - качулка... След свадба - булка ... След мигрантско нашествие - мерки. Ахахахаха. ПАК , отбиване на номера. Тия западняци с мекички китки и още по мекички заддни бузки , мерки щели да взимат. Засилват граничния контрол и граничарите ще гледат лошо всеки мигрант който прмине границата през осеяните с дууупки гранични огради. Ама само през деня и в работно време . Нощем да си влизат както си искат. Холандците чаак такива зверове не могат да бъдат...

6

Анонимен

преди 29 минути

Всички които не се адаптират към Европа, обратно и за българите важи.Стоят в страните от ЕС и реват като, че ли някой ги кара насила и гласуват за русофилски партии, но си стоят на Запад, а съсипват бъдещето на нормалните хора.

5

Анонимен

преди 41 минути

Крайно време беше......Европа се превърна на гето.

fallback