Снимка: БГНЕС

Пенсионери излязоха на протест пред кабинета на министър-председателя с искане за увеличение на пенсиите, пише Euronews Albania.

Събрани не само от Тирана, но и от областите, възрастните хора заявяват, че посрещането на минималните разходи за живот е станало невъзможно с настоящите пенсии, които не съответстват на увеличението на цените и икономическата криза.

„Не можем да си купим лекарствата. Не съм се лекувала от 5 години, защото не мога да си позволя лекарството", споделят протестиращите.


Протестиращите посочиха, че разходите им за храна, лекарства и сметките за енергия са се увеличили значително, което ги поставя в много трудни икономически условия. Някои от тях заявиха, че живеят с недостатъчни доходи и настояха правителството да вземе незабавни мерки за увеличаване на пенсиите им и облекчаване на материалното им положение.

„Пенсията, която получаваме, не покрива дори най-елементарните ни нужди. Принудени сме да избираме между храна и лекарства“, каза един от пенсионерите на протеста.

Пенсионерите настояват правителството да включи увеличения на пенсиите в следващия бюджет, като ги съобрази с нарастващите разходи за живот и инфлацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase