Снимка: БГНЕС
fallback

Въпрос за мнозина е кое е най-подходящото време да отидем на почивка. Лятото може и да е най-популярният сезон за туризъм в Европа, но далеч невинаги носи спокойно, приятно и непринудено изживяване.

За пътешественици, които предпочитат да избегнат всичко това, а и да не се изпотят – буквално и във финансов аспект, сега настъпва тайният сезон на Европа, пише CNN.

От около средата на октомври до средата на декември настъпва междинният туристически сезон в Европа, който се характеризира с по-малко тълпи, по-приятни температури на местата, на които през лятото е горещо, и по-ниски цени на самолетните билети и настаняването.

"Най-евтиното време да пътувате в Европа е обичайно от средата на октомври до средата на декември. Цените на полетите в тези 8-9 седмици обичайно са с около 40% по-ниски от тези в пика на лятото през юни", каза водещият икономист на платформата за пътувания Hopper Хейли Бърг.

Данните на платформата говорят, че и средните цени на нощувките в 10-те най-посещавани градове в Европа (включително Амстердам, Париж и Мюнхен), спадат с 27% през декември в сравнение с юни.

Средиземноморските градове в Южна Франция, Гърция и Кипър се радват на умерен климат през ноември и декември, а северните дестинации, като Фарьорските острови, Финландия и Норвегия, предлагат възможност да се види Северното сияние.

Средните цени на нощувките в градове като Париж и Рейкявик се понижават с над 30% в края на годината спрямо пика на лятото, показват данни на Hopper. В Рим в края на годината от нощувки пестите до 40%, а средната цена на стая пада до 200 долара (185 евро) на вечер. Това значи, че хотел, за престой в който само сте си мечтали, може изведнъж да се окаже достъпен.

Целият анализ - на investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 часа

След месец заминавам на екскурзия в Азия. Никакви Европи. Всичко едно и също.

1

Късната есен е

преди 4 часа

най-доброто време за екскурзия в Япония. Европа е хаганат.

fallback