Снимка: БГНЕС
fallback

Надежда Нейнски, бивш външен министър на България коментира посещението на президента на РСМ Гордана Силяновска и срещата и с Румен Радев.

“Очевидно става въпрос за провокация. За мен това е кампания, която се води дълго време”, каза министър Надежда Нейнски в предаването “Офанзива” по NOVA NEWS след като в РСМ се разрази скандал защо на снимката от неформалната среща между президентите на България и РСМ Румен Радев и Гордана Силяновска отсъства знамето на северозападната ни съседка.

По думите ѝ има един въпрос, на който македонското общество трябва да си отговори – до каква степен македонското общество иска да влезе в ЕС. Тя изрази мнение, че с действията си управляващите в Скопие сякаш забавят подобна стъпка.

По повод номинацията на Екатерина Захариева и ресора, определен на страната ни, Нейнски каза, че той е много авторитетен. “Не намирам за проява на добър вкус да бъде критикуван номинираният за български еврокомисар”, каза дипломатът по повод атаките срещу Екатерина Захариева.

Относно взривовете на пейджъри в Близкия Изток тя каза, че не очаква да се постигне мирно споразумение по време на мандата на Джо Байдън. “Най-важното беше, че българските служби успяха да свалят всякакви съмнения за участие – производство или търговия с тези устройства. Институциите дадоха достатъчно аргументи, че страната ни не е замесена. Унгария се опита да прехвърли вината върху България”, каза бившият дипломат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

FUCKEU

преди 1 час

Неински,Фалкончето хвърчи ли?Ама доста летя с него на наш гръб....Време е да изпаднеш завинаги от всякакви новини.

9

Вестник Демокрация

преди 1 час

Фалира. С него и тъмнокожия Костов и уж хубавото Наде. Реанимация и рестартиране на демоничната идея за светъл капитализъм умре отдавна.

8

Анонимен

преди 2 часа

Dimo dimi dimki ...

fallback