Снимка: Pixabay
fallback

Банковата системата в Германия се срина и цялата страна има проблеми при разплащанията с банкови карти, съобщават германските власти, цитирани от ДПА.

От рано сутринта са засегнати плащанията с дебитни и кредитни карти. Банкоматите за момента работят нормално.

Прекъсванията при картовите разплащания се дължат на технически проблеми, които са свързани с дейността на компанията “Фърст дата” (First Data). Тя е доставчик на информационни и комуникационни услуги за финансовия сектор. “Фърст дата” е собственост на американската група "Файзър” (Fiserv). Компанията съобщи, че "работи усилено”, за да разреши проблема с картовите разплащания.

Германската агенция за киберсигурност (BSI) обяви, “че е наясно с прекъсванията на картовите платежни операции в различни финансови институции”. Тя съобщи, че поддържа “контакт със засегнатите лица и съответните органи”.

До момента няма данни проблемите при плащанията с карти да се предизвикани от кибератака, обявиха представители на банковите среди в Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

До 15

преди 5 дни

Кой е тоя магазин, дето плащанията в кеш вървят по-бързо от картовите, че да отида там? Обикновено тия с кеша са най-бавните - ровят за стотинки да закръглят, извадили са по-малко пари, броят си рестото и се карат и т.н. Да не говорим, че пред мен са викали охраната за фалшива банкнота. Та кютай си с кеша, докато светът върви напред.

15

Анонимен

преди 6 дни

Пришълците не могат да се оправят с карти, а те се увеличават.

14

Анонимен

преди 6 дни

В магазина опашката дето се плаща кеш върви най-бързо,тея с картите само дразнят останалите,или не им регистрира кво имат,или им иска пин,че кат объркат ,дай на ново,че две бележки печата,абе омала.Отделно,че по този начин не усещаш какви пари харчиш и в един момент ,казват няма пари в картата,и в брой ако няма ставаш просяк до заплата,а пък хакер може и да ти помогне с харченето в интернет или в рейса или в магазина,отврат

fallback