Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Скандалът с издаване на български паспорти срещу пари преди шест години може да постави под въпрос кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар, съобщава "Политико".

Oще по темата
"Предвид факта, че сред приоритетите на Фон дер Лайен е върховенството на закона, обвиненията хвърлят сянка върху кандидатурата на Захариева", заявява пред изданието българският евродепутат Никола Минчев от ПП-ДБ и либералната група "Обнови Европа", чийто кандидат Юлиян Попов бе отхвърлен.

"Политико" цитира също изданието "Юрактив", според което бивш служител на отдела за миграция обвинил Захариева, че докато е била правосъден министър в периода 2015-2017 г., е участвала в схема за предоставяне на гражданство срещу заплащане, предаде БНР.

Самата Захариева отрече обвиненията и за нея нямаше последици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Сата НАТО

преди 1 седмица

До ...!....Анонимни Плювалници говорят за авторитета на Захариева??? Малки сте , и ще си останете жалки анонимници ------////------ Захариева я знам още от Строителното министерство, където по стечение на обстоятелствата се подвизавах и аз и беше една екстравагантно обличаща се *** с физиономия на кукумявка. Говоря за средата на 90-те. Впоследствие на няколко пъти стана ясно, че бъкел не отбира от история, въпреки, че е уж юрист. Но въпреки това Боко я назначи за външен министър.

149

Анонимен

преди 1 седмица

Всички във властта на България са компрометирани, там няма един честен, достоен родолюбец, не случайно сме на това дередже.

148

Анонимен

преди 1 седмица

Асен Василев осъден за Кражби от 2 държави какъв е

fallback