Снимка: БГНЕС

Издирва се нападателят, който уби трима души и тежко рани четирима при атака с нож в западния германски град Золинген, съобщи полицията пред CNN.

Нападателят се укрива и полицията разглежда инцидента като терористична атака, каза говорител на германската полиция. Полицейските служби използват всички налични ресурси, включително персонал и превозни средства, и е в ход мащабно издирване, добави говорителят.

Атаката е извършена на "Фестивал на разнообразието", който се провежда в града, което е тридневно събитие, отбелязващо 650-ата годишнина от основаването на града. Изображения и кадри от мястото показват няколко линейки и полицаи на мястото, както и хеликоптер, прелитащ над тях.

"Тази вечер всички ние в Золинген изпитваме шок, ужас и голяма тъга", написа кметът на града Тим Курцбах на страницата на Золинген във Фейсбук. "Всички искахме да отпразнуваме заедно годишнината на нашия град, но сега трябва да скърбим за загиналите и ранените."

Кметът отправи молитвите си към пострадалите, които се борят за живота си, и благодари на екипа за спасяване и охрана за помощта.

"Моля ви, ако вярвате, молете се с мен, а ако не, надявайте се с мен", каза той. Според уебсайта на фестивала, петък беше началото на тридневния "Фестивал на разнообразието", който ще включва музика, храна, представления и семейно забавление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase