Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Г-7 няма да потвърдят ангажимента си към правото на аборт в заключителната си декларация от форума в Италия по настояване на италианския министър-председател Джорджа Мелони. В момента тя е домакин на срещата на върха на Г-7 в Италия.

Документът обикновено се приема в последния ден на срещата на върха. В него ще пише единствено, че жените имат право да получават адекватно медицинско обслужване, включително и в областта на сексуалното и репродуктивното здраве, съобщава БТА.

Миналата година, когато Г-7 заседаваше в Япония, лидерите на страните от формата изразиха ясна позиция по този въпрос. В заключителната декларация пишеше, че жените трябва да имат възможност за "безопасен и законен аборт както и последващи здравни грижи".  

В САЩ се наблюдава сериозно отстъпление от репродуктивните права, след като през 2022 г. Върховният съд отмени знаково решение от 1973 г. по делото "Роу срещу Уейд" и постанови, че отделните щати отново ще имат правото да забраняват абортите, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 седмица

ПРАВОТО НА АБОРТ Е НЕОТМЕНИМО ПРАВО НА ВСЯКА ЖЕНА!!! ОПОМНЕТЕ СЕ ЛИЦЕМЕРИ!!!...

20

Гошо

преди 1 седмица

Въпреки че в Турция продължават опитите още не е доказано че мъж може да забременее, а жена от жена предполагам също е трудно. Така че правилно не се повдига въпросът. Но Джоржа си я бива, само не знам къде са италианците, като гледам и тя като нашето Наде на времето пърха по света....

19

Анонимен

преди 1 седмица

Чакай уа ... Как тай ша им налагатинуа

fallback