Снимка: БГНЕС
fallback

България е напълно готова да влезе в шенгенското пространство. Единствената причина още да не се е случило е ветото, което Австрия наложи. Лично смятам, че това беше несправедливо. Това заяви главен комисар Антон Златанов - директор на ГД “Гранична полиция” пред БНТ.

"Основната част в Пакта за миграция касае по-бързото разглеждане на молбите за хуманитарен статут и други подобни, които са извън полето на на нашата работа по границата", уточни комисарят.

По думите му въвеждането на единна система за цяла Европа ще улесни преминаването и проверките. Тази система ще включва пръстови отпечатъци, портретни снимки и др.

"Така всяко лице ще има биометрични данни в системата и където и да бъде спрян в Европа, ние и всички колеги в Европа ще имаме достъп до една и съща информация, така човекът ще бъде идентифициран по-лесно", обясни главен комисар Антон Златанов.

Златанов каза, че миграцията много е намаляла, защото “Гранична полиция” вече в пълен състав и служителите са оборудвани с необходимите средства.

"Данните показват, че миграцията наистина е намаляла. Всички други цифри с спекулации. Това не значи, че няма миграционен натиск, има такива, които все пак успяват да преминат".

Той коментира и модернизирането на граничните ни пунктове.

"Границата ни е умна, оборудвани сме със съответните средства за видеонаблюдение и сензорни линии. Вече е пусната обществената поръчка за още 110 км граница. Очакват се оферти от фирмите, които ще участват. Нашите граници с нищо не се различават от тези в Европа и по света", каза главен комисар Антон Златанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

от с. Семчино/Пз.

преди 3 седмици

Тоя така наречен ,,шеф" как би коментирал изтеклото видео направено със скрита камера и пуснато в Ю-Туб.Как граничните ни стражи от Кулата си делят парите от изминалата смяна??? Питам го тоя пишман левент със ,,пи4ите мустачки" дето се прави на Казанова.И кой е той че да определя България дали ще влиза в Шевинингеня?

51

Анонимен

преди 3 седмици

Шефът на Граничната полиция беше шеф на охранителната полиция когато полицаите млатиха невинни граждани пред колоните на министерският съвет. След това Баце го скри в столичната община при Фандъкова, сега е отново шеф на Граничната за заслуги и преданост.

50

Анонимен

преди 3 седмици

Бойкот на австрийските вериги- илата и бензиностанцията в синьо и зелено! Това само помага! Малко достойнство, ако сте го забравили!

fallback